Home / Zanimljivosti / VIC DANA: Jedna majka imala tri kćerke, sve tri nevine

VIC DANA: Jedna majka imala tri kćerke, sve tri nevine

Jedna majka imala tri kćerke, sve tri nevine.

One se u isto vrijeme udaju. Budući da su neiskusne, majka je zabrinuta pa ih zamoli da joj sa medenog mjeseca svaka pošalje razglednicu i opiše iskustvo iz prve bračne noći.
Prva je razglednicu poslala sa Tahitija na kojoj je pisalo samo “Nescafe”! Majka se začudi, šta li to može da znači. U istom trenutku ugleda jedno pakovanje Nescafea na kojoj je pisalo “Božanstveno do posljednje kapi”.

Majka sva srećna! Dva dana kasnije stiže druga razglednica sa Havaja i piše samo “Rothmans”! Majka sad zna šta joj je raditi. Odmah kupi kutiju Rothmans cigareta i pročita “King Size”. Malo joj je neprijatno ali se ipak veseli kćerkinoj sreći.

Od treće kćerke ni glasa. Majka strpljivo čeka nedjelju dana, pa dvije, i napokon, treće nedjelje stiže razglednica. Na njoj su drhtavim rukopisom napisane tri riječi “South African Airways”. Majka odmah nađe neki časopis u kojem je bila reklama South African Airways. Tu stoji napisano “Deset puta na dan, sedam dana u nedjelji, i to u oba pravca”!

Novi.ba

About samir

Check Also

ČITAV ŽIVOT MISLITE DA JE NORMALAN PRITISAK 120/80, a šta ako vam kažemo da je TO NAJVEĆA LAŽ KOJU SU NAM DOKTORI PLASIRALI! Ovo su prave smjernice!

Krvni pritisak kod ljudi je jasan pokazatelj šta se dešava u ljudskom organizmu. Vjerovatno ste ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *