Home / Vijesti / KONAČNO, DOBRE VIJESTI STIŽU IZ ITALIJE: Ovo budi nadu ZA CIJELU EVROPU!

KONAČNO, DOBRE VIJESTI STIŽU IZ ITALIJE: Ovo budi nadu ZA CIJELU EVROPU!

Italija, prva država u Evropi koja je uvela drastične mere karantina na cijeloj teritoriji u cilju sprječavanja širenja virusa korona, pojačala je kontrolu na ulicama

Usporavanje širenja virusa Kovid-19 u Italiji dobar je pokazatelj i stručnjaci očekuju da će vrhunac epidemije u toj zemlji biti ove sedmice stoga su naredni dani ključni u borbi s korona virusom u toj zemlji.

Italija, prva država u Evropi koja je uvela drastične mjere karantina na cijeloj teritoriji u cilju sprječavanja širenja virusa korona, pojačala je kontrolu na ulicama, uz sve veća ograničenja i kazne za prekršioce.

20200326114759-590953

– Ova sedmica i nekoliko dana nakon toga su odlučujući pošto je to vremenski period kada bi mjere koje je uvela italijanska vlada prije 15-20 dana trebalo da daju rezultate, te se očekuje da vidimo da kriva (novooboljelih) pada brže narednih pet do šest dana, a i broj smrtnih slučajeva nekoliko dana kasnije-  izjavio je pomoćnik generalnog direktora Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) Ranijeri Guera za italijanski radio Kapital.

Prema njegovim riječima, usporavanje u rastu novih slučajeva zaraženih “izuzetno je pozitivan faktor”, u pojedinim regionima Italije smatra da je blizu pad krive, tako da bi “vrhunac mogao biti ove nedelje”, prenosi izvešsač Tanjuga iz Đenove.

 

About samir

Check Also

VODITELJICA DNEVNIKA NA PINKU VIŠE NE IZGLEDA OVAKO: Prošlo je 3 sedmice izolacije i vratila se na male ekrane, SVI SU U ŠOKU! (FOTO)

Voditeljka televizije Pink, Maja Manojlović, vratila se na male ekrane poslije tronedeljne izolacije koju je ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *