Home / Vijesti / NOBELOVAC PREDVIDIO epidemiju u Kini, tačan broj zaraženih i mrtvih: Sada otkriva kada će se i KAKO KORONA ZAVRŠITI?

NOBELOVAC PREDVIDIO epidemiju u Kini, tačan broj zaraženih i mrtvih: Sada otkriva kada će se i KAKO KORONA ZAVRŠITI?

Profesor biologije sa Univerziteta Stanford i dobitnik Nobelove nagrade za hemiju dr Majkl Levit predviđa skori kraj pandemije korona virusa!

U članku Los Angeles Times se napominje da je ranije Levit tačno predvidio razvoj situacije oko korona virusa u Kini i najgoru krizu u istoriji zemlje.

Profesor je istakao da ne vjeruje u prognoze da će trenutna kriza trajati mjesecima ili čak godinama i da će dovesti do miliona smrti.

Početkom februara poslao je izvještaj u kome je rekao da je širenje bolesti u Kini dostiglo svoj vrhunac i da će stopa rasta umrlih usporiti još više u roku od nedjelju dana. Levit je predvideo da će ukupni broj potvrđenih slučajeva COVID-19 u Kini na kraju biti oko 80 hiljada ljudi, dok će oko 3.200 ljudi izgubiti život. Realni brojevi pokazali su se vrlo blizu prognozi: od 24. marta u Kini je registrovano 81.588 slučajeva sa 3.281 smrtnih slučajeva.

Sada doktor Levit predviđa sličan ishod i u Sjedinjenim Državama i u ostatku svijeta.

koronavirus-slovenija-1-1200x675

 “Sada je glavni problem kontrolisati paniku”, rekao je dr Levit, a prenosi Los Angeles Times.

Uprkos činjenici da mnogi epidemiolozi upozoravaju mjesecima, ako ne i godinama na društveni preokret i milione smrti, ovaj naučnik kaže da postojeći podaci ne ukazuju na tako drastičan i užasan scenario, posebno u oblastima u kojima se preduzimaju razumne mjere za sprečavanje epidemije i socijalna izolacija. Tvrdi da će se uz poštovanje ovih osnovnih mjera zaštite sve brzo završiti

 

Profesor Levit svakodnevno analizira situaciju u 78 zemalja u kojima se dnevno registruje više od pedeset novih infekcija. U njima vidi “znakove usporavanja pandemije”. Međutim, odbio je da kaže precizan period kada očekuje definitivni kraj pandemije korona virusa.

(Stil.kurir.rs)

About samir

Check Also

VODITELJICA DNEVNIKA NA PINKU VIŠE NE IZGLEDA OVAKO: Prošlo je 3 sedmice izolacije i vratila se na male ekrane, SVI SU U ŠOKU! (FOTO)

Voditeljka televizije Pink, Maja Manojlović, vratila se na male ekrane poslije tronedeljne izolacije koju je ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *